Ovet käy

Sattuu olemaan ongelma vaan lähinnä meillä...
Mitäs se maksaa esim. Newcastlelle, jos putoaa vaikka on pumpattu 150M markkinoille? Tai miten Evertonista tuli yhtäkkiä superjoukkue Lampardin johdolla kun mies ei pärjännyt edes Chelsean ukoilla? Kyllä siellä(kin) laitetaan käsiä ristiin ihan yhtälailla ja toivotaan, että valittu strategia toimii.

West Ham on etsinyt 3-4 siirtoikkunaa hyökkääjää joka voisi haastaa Antonion peliajasta (Sky Sportsin lähetyksestä poimittua). Eivät ole saaneet ketään. Ja heillä sentään pitäis olla vetovoimaa. Lomtoo+vakiintunut Euroopan pelejä pelaava joukkue.

Mä en ainakaan missään todellisuudessa toivo, että Leeds maksaisi Woodin tasoisesta pelaajasta 25M, se on n. puolet liikaa. Norwich ei tainnut ostaa ketään(?) Watford hankki ihan täysiä arpoja ja potki Ranierin ulos. Burnley sai korvaajan Woodille puoleen hintaan. Brentford poimi Eriksenin, jolle toki toivon kaikkea hyvää, mutta on aika arvoitus. Ei siellä meidän ympärillä nyt niin radikaaleja muutoksia tapahtunut kuitenkaan...

Se on BBC:n toimittajilta, tai oikeastaan keneltä vaan, melko vahva väite että tekisi parempaa duunia kuin esim. Orta. Kuinka moni heistä (tai meistä) on tuollaista virkaa joskus tehnyt? Tehnyt pelaajatarkkailua, soitellut agenteille, vääntänyt pelaajabudjettia...?

Ei ne pelaajamarkkinat ole mitään tavarakauppoja mistä otetaan mitä halutaan. Mikä sen takaa, että 40 miljoonan keskikenttä mies on vahvistus? Manun Sancho ja Chelsean Lukaku maksoi 100M, onko olleet hyviä ostoja? Mikä ylipäätään takaa, että uusi pelaajaostos on vahvistus? Esimerkkejä on vaikka kuinka perhanasti, että hinta ei ainakaan takaa mitään. Ei se skouttaamisesta ole kiinni, vaan siitä ettei pelaajat ole saatavilla järkevään hintaan. Etenkään tammikuussa.

"Vai ollaanko liigan köyhin seura?"

Tähän vielä erikoishuomio: meillä on varaa kieltäytyä meidän tähtipelaajien kosiskeluista. Johtuu osittain myös siitä, että ei tuhlata kassaa ostamalla uusia ylihintaan. Joku arvo pitää antaa myös sille, ettei meidän avauskokoonpanosta tarvitse myydä ketään.

"kun pudotaan divariin"

Ei tässä olla putoamassa. Pisteet lähempänä top-10 sijaa kuin putoamisviivaa. Tästä voin ottaa vaikka vedon vastaan. 50€, 100€, joku hyvä viski lahjalähetyksenä?
 
Last edited:
Kun ollaan isojen poikien sarjassa tarvitaan isojen poikien lelut. Ollaan halvimpia joukkueita sarjassa ja maksetaan palkkioita noin vähiten liigassa. Kuitenkin suurempi fanipohja kuin yli puolella sarjasta ja sponsorisopimukset kärkijoukkueiden luokkaa. Myös yleisöä enemmän kuin monilla joukkueilla. Mihin ne rahat menee?
Bielsan palkkioon, johdon ylläpitoon. Korvaukset tuolla sarjassa on niin suuria että sen myötä on oltava tarpeeksi iso miehistö.. ja tarpeeksi hyvä. Meillä on jo ennätys junnujen sisäänajossa yhden kauden aikana. Kun ne istuvat meidän penkillä liigamatsissa niin ne ovat poissa U23 peleistä. Sen näkee niiden sarjataulukostakin. Missä kohtaa kehittyvät? Harjoituksissako?
Ja joo.. vedon otan vastaan mielelläni.
 
Ollaan halvimpia joukkueita sarjassa ja maksetaan palkkioita noin vähiten liigassa
Hinta ei vain takaa yhtään mitään (tässäkään) sarjassa. Kalliita floppeja löytyy pitkä lista.
Missä kohtaa kehittyvät? Harjoituksissako
Näin ainakin Bielsan mukaan. Eritoten korostanut, että kun junnut saavat olla mukana edustuksen murhapallo-sessioissa, niin se on erittäin kehittävää toimintaa heille.

vedon otan vastaan mielelläni
No olisko joku tommonen 60-70€ hintaluokan viski? Muitakin vaihtoehtoja saa ehdottaa, jos ei viski (tai alkoholi ylipäätään) maistu
 
Tähdennän vielä.. on liian kallista ja tuhoavaa pudota sarjasta. Nousu ei ole kaikkein iisein homma, se on nähty.. 16 vuoden ajan. Sen suhteen olisi voitu riski ottaa. Edes siihen hyökkäävään keskikenttäpelaajaan, jollaista ei ole hommattu useaan kauteen, mutta joka on tärkeä joukkueelle. Olemme nähneet millainen rako meillä siihen on verrattuna useampiin joukkueisiin.

Whisky maistuu tietysti. Kunhan löydetään line mikä ratkaisee vedon?
 
Tähdennän vielä.. on liian kallista ja tuhoavaa pudota sarjasta
Kyllä tämän kaikki ymmärtää. Niin me täällä kuin he siellä. He nyt arvioivat riskinhallinnassaan, että nykyinen joukkue on kyllin hyvä pitämään sarjapaikan. Ja massit kannattaa säästää kesään, jolloin pelaajat on helpommin ja halvemmalla saatavilla. Kuten vahvasti huhuttu Aaronson, jonka kesäsiirto on hyvin lähellä 'done deal' (huhujen mukaan).
Kunhan löydetään line mikä ratkaisee vedon?
Eikö se mene niin, että jos pudotaan niin sä voitat. Mä voitan, jos säilytään sarjassa. Voidaan sit miettiä vedon mitätöimistä tai muita ehtoja, jos maailmansota tai pandemia keskeyttää sarjan tai muuta outoa/arvaamatonta tapahtuu.
 
Eikö se mene niin, että jos pudotaan niin sä voitat. Mä voitan, jos säilytään sarjassa. Voidaan sit miettiä vedon mitätöimistä tai muita ehtoja, jos maailmansota tai pandemia keskeyttää sarjan tai muuta outoa/arvaamatonta tapahtuu.

😂 ei sentään ihan noin mene. Niin tyhmä en ole. Paf antaa kertoimeksi 7 jos pudotaan. Oletko valmis antamaan 7 whiskyä/ tai vastaava summa rahassa jos pudotaan. Itse olet sitä mieltä että 10 lähempänä kuin putoaminen, niin se Line täytyy sijoittua sinne väliin. Oisko 14 ja alle niin mä voitan, 13 ja yli niin sä? Silloin 1:1 onnistuu.
 
Mitä sitten maksaakaan kun pudotaan divariin
Tästä mä oletin, että ennustat meidän putoavan. Hyvä tietysti, jos et niin paljoa synkistele mutta tätä vastaan olin vetoa lyömässä.

"Itse olet sitä mieltä että 10 lähempänä kuin putoaminen"

En varsinaisesti. Sanoin vain, että pisteissä sinne on lyhyempi matka kuin putoamisviivaan
 
Siis voin lyödä tuolla 7 kertoimella joka ilmeisesti liian pieni. Super computerin mukaan putoaminen toteutuu 13% todennäköisyydellä. Sen pitäisi olla 51% jotta löisin yhdensuhdeyhteen. Eli vetoa ei tule vai?
 
Ei tule vetoa, en mä mistään super computereista tiedä. Olin lyömässä tuosta pudotaanko/eikö pudota asetelmasta, jonka oletin aiemman viestisi perusteella.
 
Ei tässä olla putoamassa. Pisteet lähempänä top-10 sijaa kuin putoamisviivaa. Tästä voin ottaa vaikka vedon vastaan. 50€, 100€, joku hyvä viski lahjalähetyksenä?

Tästä saa kuvan että oletat sijoituksen kauden lopussa olevan lähempänä kymppiä kuin putoamista, siksi ehdotin jotain rajaa mikä olisi noin puolessa välissä. Mutta tuli selväksi ettet ihan oikeasti siihen kuitenkaan usko. Super computer ennakoi kauden alussa meidän olevan 10 ja nyt Tammikuussa 16 kun kausi päättyy. Siirtoikkunan jälkeen saattaa arvio pudota vielä. Eihän sekään kaikkea tiedä kuten ei osannut arvioida varmaankaan tuota loukkaantumissumaa. Tässä on nyt yksi iso probleema vielä.. mitä jos tuo suma jatkuu ja pahenee vaan.

Mutta anyway. Jos joku muu haluaa jännitystä loppukauteen (mitä on varmasti edessä) niin tuo 14 tai huonompi sija otan vastaan Whiskypullon verran. Ja hävitessäni maksan mielelläni ja julistan Bielsan ja johtokunnan loistavaa bisnestä.
 
Tästä saa kuvan...

Noni, eipä mitään. Väärinymmärrystä puolin ja toisin. Oma veikkaus on, että nykyinen sijoitus on myös lopullinen sijoitus. Eli 15. Veikkaan myös, että säilymiseen vaadittavat pisteet tulevat olemaan ennätys(?)alhaiset. Eli sijalle 17. pääsee 30 pisteellä
 
Noni, eipä mitään. Väärinymmärrystä puolin ja toisin. Oma veikkaus on, että nykyinen sijoitus on myös lopullinen sijoitus. Eli 15. Veikkaan myös, että säilymiseen vaadittavat pisteet tulevat olemaan ennätys(?)alhaiset. Eli sijalle 17. pääsee 30 pisteellä
Kelpaa mulle. Sama millä sijalla kunhan säilytään. Ja ensi kesänä turhat ukot pois ja uutta verta tilalle.
 
Aaronson olisi luultavasti ollut vahvistus, jota nyt tarvitaan. Jos saadaan kesällä, niin ihan ok. Edelleen luotan, että sarjapaikka säilyy.
Monilta näyttää unohtuvan se, että Leeds on satsannut joukkueeseen paljon. Täksi kaudeksi liki 60 miljoonaa euroa, viime kaudeksi yli 100 miljoonaa. Ne on suuria summia, kun seura tekee koko ajan aika rumaa tappiota.
 
Näin ulkopuolisena: Menikö veto jäihin?
Tulkintani ulkopuolisena oli pudotaan/ ei pudota
 
Näin ulkopuolisena: Menikö veto jäihin?
Tulkintani ulkopuolisena oli pudotaan/ ei pudota
Ei tullut vetoa. Tuo oli myös oma tulkinta, mutta Veli snj oletti minun tarkoittavan kamppailua top10 sijoista. Mutta ostetaan kaikki sit omat viskit, jos (kun) sarjapaikka (Valioliigassa) varmistuu myös ensi kaudelle (y)
 
Meikäläinen on aina ollut sitä mieltä, että jos tammikuussa ei saada naarattua riveihin ketään yli-ihmistä, niin parempi se on mennä sitten vaikka omilla junnuilla, joilla on systeemi hallussa, kuin yrittää koko loppukauden sopeuttaa jotain paniikkiostos-rivijamppoja seuran pelityyliin (varsinkin bielsaballiin). Kuten tuolla yllä jo sanottiin, harvoin ne suurseurojenkaan suurostoksetkaan välittömästi natsaavat (jos koskaan ehtivätkään, ennen kuin jo myydään eteenpäin). Chelsea mainittu, joten poimitaan sieltä lisäksi vaikkapa Werner ja Havertz, jotka olivat Saksassa vuositolkulla omien seurojensa kiintopisteitä, joiden ympärille likipitäen koko systeemi rakentui. Ja sitten yhtäkkiä kaapataan "täytteeksi" täysin uuteen ympäristöön ja pelisysteemiin ja ihmetellään, kun ei heti startista lähde.
 
Mihin ne rahat menee?
Rahat menee pääasiassa operatiivisen toiminnan pyörittämiseen, mikä tarkoittaa pääasiassa palkkakuluja. Nousukaudella (viimeisin julkaistu tilinpäätös) tätä lisäsi myös nousubonukset, joita saatiin maksaa £20M.
Jalkapallojoukkueen pyörittäminen on lähtökohtaisesti huonoa bisnestä.


Kun ollaan isojen poikien sarjassa tarvitaan isojen poikien lelut. Ollaan halvimpia joukkueita sarjassa ja maksetaan palkkioita noin vähiten liigassa. Kuitenkin suurempi fanipohja kuin yli puolella sarjasta ja sponsorisopimukset kärkijoukkueiden luokkaa. Myös yleisöä enemmän kuin monilla joukkueilla.
Niin tarvitaan ja erityisen tärkeää on että nykyinen valmennus on saanut muutamasta pelaajasta tällaisia koulutettua, esim. Phillips, Dallas. Muutamat pelaajahankinnat on menneet nappiin, esim. Harrison, Raphinha, Meslier.
Voidaan vaikka myydä Raphinha ja Phillips, heistä saataisiin varmasti yhteensä reilusti yli £100M.

Totta on suuri fanipohja on meille iso asia ja jatkossa tullaan siitä varmasti hyötymään entisestään.


Monilta näyttää unohtuvan se, että Leeds on satsannut joukkueeseen paljon. Täksi kaudeksi liki 60 miljoonaa euroa, viime kaudeksi yli 100 miljoonaa. Ne on suuria summia, kun seura tekee koko ajan aika rumaa tappiota.
Tämä on syytä muistaa. Nuo luvut ovat totta ja ovat suuria lukemia.


Niitä rahoja pitää myös sijoittaa ja riskejä ottaa. Vai ollaanko liigan köyhin seura?

Radrizzani & Co ottivat suuren riskin nostaessaan meidät Valioliigaan. Siinä oli ihan kaikki kiinni ja jos se ei olisi onnistunut, uskallan väittää että oltaisiin tällä hetkellä vastaavassa tilanteessa Derbyn kanssa. He voisivat myös olla Valioliigassa, heidän nousu oli myös lähellä.
Radrizzanin riskissä oli ihan varmasti niin sanotusti ALL-IN ja ovat varmasti huojentuneita että se kannatti. Ihan samanlaista riskiä ei varmaan haluta ottaa, tarkoitus vakauttaa seuran pysyminen Valioliigassa.
Tämä kausi ei ole tuloksellisesti mennyt kuten haluttu ja sarjasijoitus huolettaa, mutta ilmeisesti uskovat seuran hoitavan näillä pelaajilla sarjapaikan varmistamisen.

Ollaan edelleen hyvin köyhä seura. Radrizzani ei ole erityisen rikas, eikä ole mahdollisuus työntää seuraan niin paljon rahaa mitä monien muiden seurojen omistajat tekee.
(Tai onhan hän rikas, mutta moni muu omistaja on vielä paljon rikkaampi)
 
Back
Top