Kausi 2020-2021

Valioliigassa kuitenkin meillä tulee olemaan huomattavasti aiempaa enemmän pelitilaa hyökkäyspäässä toteuttaa "Bielsaballia" täydessä kukoistuksessaan, minkä jo itsessään luulisi tepsivän pelaajistoamme vaivanneeseen nallipyssyisyyteen 🙄

Jäsen Manaajalta oivia olettamuksia ensi kauden meininkiin. Tämäkin olettamus on ehkä totta mutta täytyy muistaa se tosiasia että Valioliigassa ei ehkä peruuteta bussia meidän hyökkäyksissä vaan joudutaan itse oppimaan prässipelin puolustuksen, joten sitä pelitilaa voi olla enemmän hyökkäyksissä, mutta huomattavasti harvemmin.
Vahvistuksia kaivattaneen.
 
Totta toinenkin puoli. Saapa nähdä. Itse ainakin olen nykynäkymillä varovaisen ylitoiveikas ensi kauden suhteen. Jos vetoa pitäisi lähteä lyömään, niin oma veikkaukseni olisi, että nykymiehistö riittäisi kevye(hkö)sti sarjapaikan pitämiseen, ehkä jopa sinne keskikastin haminoille. Lähes poikkeuksetta sieltä kun vain tuppaa putkahtamaan joku Leicester, Burnley tai SheffU, joiden ei pitäisi paperilla riittää mihinkään, mutta kun pelisysteemi toimii, eikä sitä lähdetä muuttelemaan "koska eihän me nyt enää Premiershipissä samoin eväin pärjätä", niin löytyvätkin kannua nostelemasta tai vähintäänkin kolkuttelemasta europelien portteja. Tosin, niinhän Norwichinkin piti olla tänä vuonna se "paras nousija"... :cautious:

Näitä kaikkia neljää edellämainittua kun vertaa, niin tosiaan peräpään pitävyyshän se taitaa se suurin kynnyskysymys Premiershipissä olla elämän ja kuoleman välillä. Palacekin vain sitkeästi sinnittelee "Hodarifutiksellaan" vuodesta toiseen, vaikka tälläkin kaudella sarjan toiseksi vähiten tehtyjä maaleja. Ja totta puhuen, tuo puolustuspeli on tässä meidänkin kohdalla se, mikä eniten arveluttaa. Riittääkö nykymiesten kunto enää Premiership-tasolla ahdistaa vastustajaa tehokkaasti se +90min? Entäpä erikoistilannepuolustaminen? Niitäkin joudutaan ottamaan vastaan huomattavasti enemmän ja huomattavasti laadukkaampina kuin tähän asti on totuttu. Tuohon prässirääkkiin saattaa tosin osaltaan tuoda helpotusta, mikäli tämä "koronavaihtosääntö" jatkuu vielä ensi kaudella. Saattaa hyödyttää suhteellisesti meitä enemmän kuin ns. hitaamman intensiteetin joukkueita. Niin, minähän siis tietenkin koko ajan automaattisesti oletan, että "Bielsaball" jatkuu osaltamme myös ensi kaudella :cool:

Saapa nähdä.
 
Juu ja luultavasti muutama joukkue antaa suosiolla pelinohjat meille ja pyrkii ”parkkeeraamaan” sen kuuluisan bussin maalinedustalle. Silloin olisi hyvä kun olisi ”osujia” joukkueessa.
Takalinjojen vahvistaminen prioriteettinä ja kunnon kärki. White pitäisi saada kaapattua kun ei tarvi enää opettaa systeemiä ja toinen toppari myös. Eiköhän silloin säilyttäisi sarjassa? Tavoite lienee siinä ainakin ensi vuoden.

Jossain tietokonepelissä kausihan pelattiin jo etukäteen ja oltiin 14. Kelpaisi varmaan useimmille.
 
Onnistumisprosentti viimeistelyssä olisi saatava korkeaksi. Pelkällä Bamfordilla se ei mielestäni onnistu.
Emme tule hallitsemaan kenttäpeliä samoin kuin viime kaudella eikä siis "siilibussia" vastaan juurikaan tarvinne pelata, mutta vastustajan puolustukset ovat nyt keskimäärin laadukkaampia ottamaan myös nopeat hyökkäykset vastaan.

Olennainen kysymys kuuluu pystytäänkö Bielsan pelityyliä toteuttamaan kovenevaa vastusta vastaan.

Mainittu "yksi ylös, kaksi alas" vahvistukset olisi varmaan optimaalinen kun realiteetit pidetään mielessä ja varaudutaan myös loukkaantumisiin.

Samaa mieltä member Manaajan kanssa siitä ettei miehistön liiallinen vatkaaminenkaan edistä asiaa. Haluaisin myös olla yhtä vakuuttunut pelkästä Bielsan aivosolujen voimasta, mutta tarvitsen sille vielä vahvistusta ylimmältä sarjatasolta.
 
Maalintekijä tarvitaan ja ainaskin 1 puolustaja, jos meinataan sarjassa säilyä...
 
Se on vaan jännä juttu, miten vaikeaa noista "tuhannen taalan paikoista" on oikeasti tehdä maali (siis muidenkin kuin Bamfordin). Monesti näkee matseja, joissa sekä hallinta, että laukaukset menevät toiselle sata-nolla, mutta ei vain mistään mene sisään. Ei, vaikka pääsisi tuikkaamaan liki maaliviivalta. Onko siinä sitten sitten kyse siitä, että pitkän tuloksettoman jauhamisen jälkeen tarkkaavaisuuskin jotenkin herpaantuu, vai liekö joku psykologinen juttu vai mikä, mutta bussiparkkeja vastaan pelattaessa ne todelliset maalipaikat ilmaantuvat yleensä enemmän tai vähemmän "yllätyksenä", eikä niinkään niiden omien tuttujen kuvioiden kautta. Tämä sitten jostain syystä aiheuttaa ilmiön, jossa ammattijalkapalloilija unohtaa sekunnin murto-osan ajaksi, miten palloa potkaistaan. Jaa-a, monikohan armoitettu maalipyssy mahtaa siellä treenikentillä harjoitella "räkämaalien" toistoja? Tokkopa kovinkaan moni. Ehkä kuitenkin pitäisi 😋

Niin ja bussiparkeista puheen ollen... Voin jo sieluni silmin nähdä, kun ensi kaudella pelataan vaikkapa Burnleyä vastaan: Se on juurikin sitä satanollaa meille, kunnes Burnley käy tuikkaamassa voittomaalin pelin ainoasta kulmapotkustaan. Ja tuikkaajana vielä luultavasti Wood 🙄

Niin... ne kulmapotkut. Sieltähän niitä räkämaaleja usein onnistuneesti tehdään, eikä pelkoakaan, että "varma maali" rähmittäisiin. Mahtaakohan tätä selittää juurikin se, että kulmapotkukuvioita harjoitellaan, ja niiden aikana pelaajat ovat aina siinä vireystilassa, että osaavat odottaa maalipaikan ilmaantuvan 🤔
 
Riittäisiköhän Stuanilla tarkkaavaisuutta täydet 90 min? Ainakin rutiinia pistää palloja sisään pitäisi olla. Liekö millainen päällään jos kulmapotkuja ajattelee? Tietysti herra pitäisi ensin saada valkoiseen asuun.
 
mikäli tämä "koronavaihtosääntö" jatkuu vielä

Tuosta valioliigan joukkueet on tänään(?) äänestäneet, että ensi kaudella on tutut ja turvalliset 3 vaihtoa. Lähtökohtaisesti tämä suosii pienempiä joukkueita kun sieltä penkiltä ei välttämättä sitä laatua niin paljolti ole kentälle laittaa.
 
Riittäisiköhän Stuanilla tarkkaavaisuutta täydet 90 min? Ainakin rutiinia pistää palloja sisään pitäisi olla. Liekö millainen päällään jos kulmapotkuja ajattelee? Tietysti herra pitäisi ensin saada valkoiseen asuun.
Jaa-a... saattaisipa riittääkin :LOL: Pääpelaajana muistaakseni oikeinkin kelpo tapaus ja Gironan taktiikkakin (ainakin pääsarja-aikana) vaihteli sellaisen matalan blokin ja aktiivisen prässin välillä, jossa Stuanin roolina oli vastustajan puolustavan keskikentän pelinrakentelun häirintä, joten luulisi sopeutuvan suht kitkatta meidänkin tyyliimme. Tosin mies on kyllä jo hieman iällä, joten vaikka sitä "tarkkaavaisuutta" riittäisikin, niin riittääkö enää kunto sen täydet 90min?

mikäli tämä "koronavaihtosääntö" jatkuu vielä

Tuosta valioliigan joukkueet on tänään(?) äänestäneet, että ensi kaudella on tutut ja turvalliset 3 vaihtoa. Lähtökohtaisesti tämä suosii pienempiä joukkueita kun sieltä penkiltä ei välttämättä sitä laatua niin paljolti ole kentälle laittaa.
No sitten. Itse mietin tosiaan ensin siltä kantilta, että parempi meille, mitä enemmän väsyneitä voidaan matsin loppua kohden vaihtaa tuoreisiin - vaikka sitten laatu ei enää niin kohtaisikaan. Mutta onhan siinä nyt tietenkin huikea ero, saako esim. vaikka joku City, tai no, miltei kuka tahansa Premiership-porukka, vaihtaa meitä vastaan 3 vai 5 miestä...
 
Niin ja tosiaan, saatoitta varmaan huomata, että täällä horisee joku uusi naama, jotta hei vain hei kaikille. Muistaakseni kirjoittelin joskus toistakymmentä vuotta sitten satunnaisesti myös vanhalle foorumille (jollain toisella nikillä), mutta sitten jossain vaiheessa siirryin vähin äänin lukijaosastoon ja siellä olen viihtynyt tähän asti. Nyt tuntui kuitenkin, jostain syystä, olevan oikea aika tehdä paluu ;)

Tervetuloa!
Kuinkahan monta "alkuperäistä" meitä lienee?
Osa uusilla nikeillä
 
Football Insiderin mukaan Brighton on hylännyt myös Leedsin uusimman tarjouksen Whitesta (£30M). Kaksi aiempaa tarjousta olivat £22M ja £18.5M.
 
Football Insiderin mukaan Brighton on hylännyt myös Leedsin uusimman tarjouksen Whitesta (£30M). Kaksi aiempaa tarjousta olivat £22M ja £18.5M.
Brighton ilmeisesti haluaa Whitesta vähintään £50M. Taitaa olla jo liian paksua meitin lompakolle?
 
Juu ei oo järkee 50 miltsii kyl maksaa, ostakoon Pooli, niil on rahaa...
Samoilla linjoilla. Tuo kolmekymppiäkin olisi ollut jo aika ryötäs hinta, olkoonkin, että puhutaan todistetusti vallan erinomaisesta pelurista. Hullunkuristahan tässä on se, että White ei edes lentokelistään huolimatta ole ensi kaudella Brightonin nokkimisjärjestyksessä avauskokoonpanon mies, vaan tarkoituksena on vain rahastaa kaikki mitä irti saa. Tietyssä määrin fiksukin veto, ja hulluhan ei ole se, joka pyytää... Mutta silti, tuollaisessa keinottelussa on myös se vaara, että kun köyhille ei myydä ja jos rikkaat eivät halua maksaa, niin Brightonin käteen jää musta (vaiko tässä tapauksessa valkoinen) pekka, eli erittäin raivostunut White, joka myöhemmin lähtee ovet paukkuen ja pikkurahalla - tai jopa ilmaiseksi. Tänä aikana jos on vielä ollut epäonnistuneempia lainajaksoja, tai pahimmassa tapauksessa pitkiä penkitys- ja koirankoppikausia, niin siinähän ne parhaat kehitysvuodet valuvat täysin hukkaan, eikä miehestä tule enää koskaan potentiaalinsa mukaista pelimiestä.

Meidän kannaltamme tässä vaiheessa saattaisikin olla viisainta pistää peli hetkeksi poikki ja odottaa ja toivoa, ettei tuohon viidenkympin täkyyn kukaan tartu ja kokeilla sitten taas heilutella uudestaan "alekuponkeja" hieman ennen siirtorajaa...
 
Whiten suhteen näyttää huonolta. Phil Hay vahvistaa, että saksalainen Robin Koch on nyt kohteena.
 
Tuohon White-saagaan vielä lisäystä:
 • Aina luotettava The Sun "tiesi" Leedsin nostaneen tarjouksensa jo £35 miljoonaan.
 • Yksikään muu joukkue Leedsin lisäksi ei ole vielä virallisia tarjouksia Whitesta tehnyt. Meilläkin tuo £30M lienee vielä vahvistamaton summa. Sen £22M olemme ainakin VARMASTI tarjonneet.
 • Phil Hay kertoo, että Brighton on tarjonnut Whitelle jatkosopimusta arvoltaan £20k/vko. White on tämän tarjouksen hylännyt. Mikäli jatkosopimus lopulta syntyy, tulee Leeds luopumaan lopullisesti leikistä.
 • Football Insiderin mukaan Brighton on myymässä Irlannin maajoukkuetoppari Shane Duffyä, joka olisi kiinnostunut siirrosta fanittamaansa Celticiin, mutta myös Leeds on pyörinyt mukana huhuissa.
Tästä kaikesta voitaneen siis päätellä, että White kuuluu Brightonin ensi kauden suunnitelmiin ja hänelle ollaan nyt raivaamassa ykkösjoukkueessa tilaa. Ja kohtalon ivaahan se olisi, jos tuo Duffy päätyisi meille Whiten "korvikkeeksi". No eihän siinä mitään, hyvä ja valmis Premiership-tason toppari hänkin. Melko kallispalkkainen tosin.
 
"Supertietokone" on jo simuloinut kauden 20/21 lopullisen sarjataulukon:
 1. Man City
 2. Liverpool
 3. Man Utd
 4. Chelsea
 5. Tottenham
 6. Arsenal
 7. Leicester
 8. Wolves
 9. Everton
 10. Southampton
 11. West Ham
 12. Leeds
 13. Brighton
 14. Sheff Utd
 15. Burnley
 16. Crystal P
 17. Newcastle
 18. Aston Villa
 19. Fulham
 20. WBA
Kelpaa ainakin meikäläiselle 😊

EDIT: Heitetään tähän samaan nyt vielä oma valistunut veikkaus:
Kärkikolmikko: 1. Man City 2. Liverpool 3. Chelsea
Leedsin sijoitus: 10.
Putoajat: 18. Crystal P 19. Fulham 20. WBA.
 
Last edited:
Hupsista ! Tännehän minun piti postaa tämä juttu, eikä 19/20 threadiin.

The Premier League has today confirmed that fixtures for the 2020/21 season will be released at 9am on Thursday 20th August.
 
Back
Top