Kausi 2021/22

Sarjataulukko nyt:


16. Everton 36 10 6 20 39:59 36
17. Leeds 37 8 11 18 40:78 35
======================
18. Burnley 36 7 13 16 32:50 34
19. Watford 37 6 5 25 32:70 23
20. Norwich 37 5 7 25 23:79 22Ja loput ottelut (merkitykselliset):

30.04. 19:30 Leeds - Manchester City 0-4
30.04. 17:00 Watford - Burnley 1-2
01.05. 16:00 Everton - Chelsea 1-0

07.05. 17:00 Burnley - Aston Villa 1-3
08.05. 16:00 Arsenal - Leeds 2-1
08.05. 16:00 Leicester - Everton 1-2

11.05. 21:30 Leeds - Chelsea 0-3
11.05. 21:45 Watford - Everton 0-0

15.05. 14:00 Tottenham - Burnley 1-0
15.05. 16:00 Leeds - Brighton 1-1
15.05. 16:00 Everton - Brentford 2-3

19.05. 21:45 Everton - Crystal Palace
19.05. 22:00 Aston Villa - Burnley

22.05. 18:00 Brentford - Leeds
22.05. 18:00 Burnley - Newcastle
22.05. 18:00 Arsenal - Everton


Ei meitä vielä kuopattu, mutta hengityskoneessa ja muiden armoilla ollaan. Kyllä tässä pitää kaivaa kaikki woodoo-nuket yms. esiin ja toivoa ja rukoilla suosiollisia tuloksia. 🙏🙏🙏
Kunhan Villa vaan voittaisi Burnleyn niin omissa käsissä. Vanhalla pistelaskulla olisi muuten Everton viivan alapuolella.
Toivottavasti Veli Maljan super computer on oikeassa niin ollaan säilytty jo.
 
Ben White saattoi tehdä meille hallaa omalla maalillaan jos/kun Arsu viimeisessä pelissä huomaa ettei mahiksia championsliigaan, niin Everton voi päästä helpommalla. Tosin tämäkin skenaario menettää Merkityksensä mikäli toffees voitta palacen viikolla.
 
Tänään on erittäin tärkeä pelipäivä meidän kannalta vaikka emme itse ole toimessa. Muutama pointti tulevasta. Gerrardin on luvattu tekevän kaikkensa jotta saavat Cityltä jotain jotta pool voittaisi mestaruuden. Tarkoittaneeko tämä että ei tuhlata voimia vain 3 päivää aiemmin olevaa matsia Burnleytä vastaan ja mahdollisesti säästetään avainpelaajia?
No illalla sen näkee.
Toinen ihmeteltävä asia oli Brighton matsin jälkeen Raphinhan käytös. Mies nojaili maalitolppaan pelin jälkeen pitkään. Phillips meni ”Raphinha you make me smile” kyltin kera hakemaan miestä ja Ortakin kävi sanomassa jotain. Oliko kyseessä patitus Leedsin tasoitukseen joka voi viedä mahdollisen Barcelona - pestin jos säilytään, vai oliko kyseessä tunteiden tasaus omassa rauhassa kun mies tiesi varmasti että viimeinen kotimatsi Leedsissä?
Barca kytkösten jälkeen tehot olleet kateissa mutta niin on ollut myös muilla. Sunnuntaina tämäkin selviää. Toivottavasti Burnley ja Everton molemmat häviää tänään niin kunnon jännitysnäytelmä olisi edessä Sunnuntaina.
 
Joo, itsekin hoksasin vasta juuri tuo Gerrard-Pool-koplaus-skenaarion. Aiemmin mietin, että Villa laittaisi surutta kaiken likoon Burnleyä vastaan, koska kauden viimeinen peli on vieraissa Cityä, josta ei enää odotettavissa, eikä edes tarviskaan Villan kannalta ottaa mitään.

Mutta sitten taas pohdin vielä hieman eteenpäin, että jos kauden viimeiseen kotipeliin lähdettäisiin perseilemään, jotta voitaisiin paremmin pelata "vanhan" seuran pussiin, niin olisihan se nyt harvinaisen epäkunnioittavaa kannattajia kohtaan ja varmasti herättäisi kysymyksiä Gerrardin todellisista lojaliteeteista ja ennen kaikkea ammattimaisuudesta. Tällaista temppua ei varmasti Villa-kannattajien, eikä varmasti johtoportaankaan, keskuudessa ohitettaisi vain pelkällä olankohautuksella.

Ja sitten tapaus Raphinha... Niin, vaikka hän nyt onkin Barca-huhujen jälkeen ollut enemmän tai vähemmän "poissaoleva", niin luulenpa, että tässä viime episodissa kyse oli enemmänkin haikeudesta, kuin kiukuttelusta. Tai osaltaan ehkä myös harmituksesta siltä kannalta, että olisi vikassa kotimatsissa pitänyt antaa vielä enemmän. Kuvissakin näkyy, kuinka sekä Phillips että Rapha hymyilevät maireasti kyltille, eikä siitä tilanteesta ainakaan paista läpi mikään "Ei voisi Leeds enää vähempää kiinnostaa"-asenne. V**utusta ei voi kukaan piilottaa, ja tuolla hetkellä jos Raphaa joku v**utti, niin se ei ainakaan ollut Leeds ☺️
 
Last edited:
Koplauksia voi keksiä vaikka kuinka, en usko niistä yhteenkään. Tähän mennessä olen kuullut ainakin seuraavat "salaliitot".
- Gerrard "pelaa" Poolille
- Wood pelastaa/tiputtaa Burnleyn (tai miksei Leedsinkin voisi tähän sekoittaa kun taustaa molemmista)
- Jansson pelastaa/tiputtaa Leedsin
- Arteta pelastaa/tiputtaa Evertonin
 
Tätä aavistelin. Villa vaihtoi 5 kenttäpelaajaa verrattuna Palace matsiin. Tosin en ole kykenevä vertaamaan pelaajia, mutta ainakin Coutinho, Ings ja McGinn oisivat ykkösketjua. No katsotaan mihin riittää.
edit: McGinn näyttäisi olevankin.. hyvä juttu.
 
Tätä aavistelin. Villa vaihtoi 5 kenttäpelaajaa verrattuna Palace matsiin. Tosin en ole kykenevä vertaamaan pelaajia, mutta ainakin Coutinho, Ings ja McGinn oisivat ykkösketjua. No katsotaan mihin riittää.
edit: McGinn näyttäisi olevankin.. hyvä juttu.

Villalla myös otteluruuhkaa rästeistä johtuen. Mm. Coutinho ollut viime peleissä ihan yössä, joten poissaolo ei välttämättä heikennä joukkuetta.
 
Ei näytä taas hyvältä meille.. Everton kavensi 1-2 ja sai uutta virtaa

Mutta Villa 1-1.. Buendia paikkasi virheensä
 
Päin sitä itseään se sitten meni. Huikeat veskarit Evertonilla ja Burnleyllä.. oispa meilläkin. Ohuen nuoran varassa ollaan.
 
Eikö meillä sitten ole...? Meslier ollut kauden harvoja onnistujia, jolla joku taso ja tasaisuus on ollut pelistä toiseen
Ei niin hyvä kuin nuo. Paljon lahjoitettuja maaleja. Toki kun katsoo kauden joukkueen tekemisiä niin ei ole voinut niille mitään kun painetta koko ajan nokan alla. Puolestani saisi jatkaa championshipissäkin.
 
Kabineteista kuultua:

Leeds ja Burnley ovat yhteistuumin toimittaneet liigalle vetoomuksen ottaa uudelleenkäsittelyyn Evertonin massiiviset taloustappiot ja mahdolliset sanktiot niihin liittyen. Aiemminhan liiga päätti, että Covidin vuoksi säännöistä voidaan joustaa, mutta nyt Evertonin varmistettua pelaamalla sarjapaikkansa, Leeds ja Burnley muistuttivat, että Evertonin tappioluvut jäävät yhä hävyttömästi yli sallitun, vaikka "koronavuodet" jätettäisiin kokonaan pois laskuista.

Everton taas väittää, että he ovat tietoisina tilanteestaan jatkuvasti konsultoineet liigaa ja hyväksyttäneet kaikki "investointinsa" siellä, varta vasten varmistaakseen, että kaikki pysyy sääntöjen puitteissa. Tämä taas tarkoittaisi sitä, että itse liiga olisi ollut mukana rikkomassa omia sääntöjään. Lehtitietojen mukaan Leeds ja Burnley uhkaavatkin nyt liigaa oikeustoimilla, mikäli sanktioita ei Evertonille edelleenkään tipu. Laskelmien mukaan putoaminen sarjaporrasta alemmaksi aiheuttaisi n. £200M tulonmenetykset, joten Evertonin säilyessä, putoaja kaksikosta Leeds/Burnley, tulisi haastamaan (toisen joukkueen vankalla tuella) liigan kyseisestä rahasummasta oikeuteen.

Jää nähtäväksi.

Toisaalla taas Chelsean myyntikuviot eivät ole edelleenkään selvillä vesillä. Britannian hallituksen asettamista pakotteista johtuen, puntaakaan seuran myyntisummasta ei saa ajautua herra Abramovitshin taskuun. Tällaista lienee kuitenkin liki mahdoton todistaa, joten kaupan hyväksyntä pidetään toistaiseksi jäissä, kunnes löydetään keinot sen loppuunsaattamiseksi. Ja mikäli keinoja ei löydy, voi Chelseakin olla todellisissa vaikeuksissa omistajakuvioiden pitkittyessä. Seura voidaan esimerkiksi asettaa pelaajien totaaliseen osto- ja myyntikieltoon, mikä asiantuntijoiden mukaan oikeuttaisi monet nykypelaajistakin purkamaan yksipuolisesti sopimuksensa, koska olosuhteet seurassa ovat radikaalisti muuttuneet sopimuksen allekirjoitushetkestä. Äärimmäisessä tapauksessa Chelsea voidaan tulevalla kaudella jopa sulkea kokonaan kilpailullisesta jalkapallotoiminnasta, mikäli se ei ole kykenevä ottamaan sarjapaikkaa vastaan. Kaukaa haettu skenaario toki, kuten ehkä myös Evertoninkin "pudottaminen", mutta jos nyt kuitenkin kuvitellaan, että molemmat jollain ihmeen kaupalla toteutuisivat, tarkoittaisi se sitä, että jopa Watford säilyttäisi sarjapaikkansa!
 
Koska salaliittoteoriat ovat elämän suola ja ne usein osuvat, niin pistetään taas. Newcastle on vahvasti Raphinhan ja Phillipsin perässä, niin mikä sen paremmin sopisi niille kuin Leedsin putoaminen ja äijien swooppaaminen halvalla. Mielenkiinnolla odotan niiden kokoonpanoa ja pelin kulkua. Mutta vahva ”haju” että Burnley vie. Toki voi viedä vaikka mitään filunkia ei olisikaan. Huomenna tietää.
 
Koska salaliittoteoriat ovat elämän suola ja ne usein osuvat, niin pistetään taas. Newcastle on vahvasti Raphinhan ja Phillipsin perässä, niin mikä sen paremmin sopisi niille kuin Leedsin putoaminen ja äijien swooppaaminen halvalla. Mielenkiinnolla odotan niiden kokoonpanoa ja pelin kulkua. Mutta vahva ”haju” että Burnley vie. Toki voi viedä vaikka mitään filunkia ei olisikaan. Huomenna tietää.
Tappio varmasti tässä tapauksessa sopisi Newcastlelle mainiosti, mutta mahdolliset ottelumanipulaatiorangaistukset taas ei. Eli sen minkä kenties voittaisivat pelaajien siirtohinnassa, häviäisivät sakoissa ynnä muissa sanktioissa. Ja luulenpa, että esim. Rapha valitsisi silti yhä mieluummin Barcan tai jonkun "big six"-valjuseuran kuin Castlen, vaikka saisikin sieltä paremman palkkatarjouksen.

Jossain törmäsin myös sellaiseen "knoppitietoon", että Grealishin kauppakirjaan olisi kirjattu Villalle ylimääräinen £15M, mikäli City voittaa mestaruuden - ja kuten tiedämme, City-Villa-ottelun tulos ratkaisee mestaruuden. Tämä knoppi on kuitenkin sittemmin torpattu höpöpuheeksi, eli moista pykälää ei todellisuudessa ole.

Se olisikin ollut mielenkiintoista katseltavaa, mikäli Villa haluaisi hävitä saadakseen ylimääräiset 15M, mutta toisaalta taas Gerrard yrittäisi voittaa Poolille mestaruuden.

Niin, sanktioita varmasti seuraisi, mikäli jokin seura yrittäisi saavuttaa hyötyä häviämällä ottelun, mutta tahallaan voittaminen on silti kai yhä sallittua? 😆
 
Kauden tarinaan jotenkin sopii, että Bamford olisi pelikunnossa. Ei mukana, korona.
 
Back
Top