Kausi 2021/22

Asiat on osiensa summia ja niiden painoarvosta voi vääntää ja kääntää maailman tappiin asti.

Bielsa on kuitenkin suurin yksittäinen syy meidän nousuun ja (melkein) tuhoon. Bielsa on idealisti, ja jos haluaa Bielsan joukkueeseen niin mukana tulee myös huonot puolet. Nämä huonot puolet korostuivat loukkaantumissuman aikana. Siitä, onko myös loukkaantumissuma Bielsan syytä on mahdoton kotisohvalta arvioida. Osittain varmasti, mutta joskus asioita vain tapahtuu. Oli muillakin joukkueilla pitkiä listoja poissaolijoita vaikkei Bielsa siellä ollut.

Ilman Bielsaa meillä ei olisi nyt Valioliigaa, se on selvää. Bielsa myös muutti paljon asioita seuran sisällä terveempään suuntaan ja loi vahvan pohjan tulevaisuudelle. Loi (/palautti) kulttuuria, myös Gray puhui sivuten tästä: hänen elinaikanaa Ellandin yleisö ollut parasta koskaan. Tästä annan kunnian MB:lle. Hän opetti fanit jälleen rakastamaan Leeds Unitedia. Edelleen ansaitsisi oman patsaan Leedsiin, vaikka loppu olikin kaikkea muuta kuin hyvä.

Allekirjoitan veli Zidanen tekstin

Bielsa teki paljon hyvää kuten veli Zidane kirjoitti edellä. Korostukset Zidanen tekstissä ovat minun.
Taisi Bielsalle käydä niin kuin monelle johtajalle; tuli vauhtisokeus.
Liian pieni rinki, en tarvitse uusia pelaajia.
Kova harjoittelu ja harjoittelukulttuuri, josta ilmeisesti seurasi myös loukkaantumisia
Samanlainen taktiikka (Bielsapallo), joka vastustajille ei tullutkaan yllätyksenä vaan jota vastaan vastustajat oppivat pelaamaan.

Mutta: me olemme ihmisiä. Bielsakin!

Tästä eteenpäin Valioliigassa Bielsan työtä kunnioittaen!
 
Ei tässä Bielsan työtä olla dissaamassa täälläkään. Hienot 3vuotta joka ei olisi tavis brittikoutsilta onnistunut. Mutta joukkueen johto on boss ja pitää kertoa koutsille missä mennään jos ei hän sitä huomaa. Näin muualla. Jostain kummasta syystä Bielsa ei sitä huomannut.. siitä tulokset mitä oli.
Yhtä kaikki.. ei pudottu ja nyt jatketaan eteenpäin ilman Bielsaa. Toivottavasti nyt (uskon) manageri osaa pyytää pelaajia jotta tällainen kausi ei toistuisi. Toisiaan kuunnellen toki. Alku lupaa hyvää, Aaronsonilla lääkärintarkastus lähiaikoina.
 
Omat 2 senttiset menneestä ja mietinnät tulevasta kaudesta. Perkaan pätkissä kun mielessä paljon. Tähdennän että ovat omia aatoksiani ja eri mieltä voi ja saa olla.

Joukkueen johto: Ei onnistunut muussa kuin että minimi sarjapaikka säilyi. Tosin sekin vaikeimman kautta eikä ollut lopussa enää täysin omissa käsissä. Satsaamattomuudesta on tihkunut uutta tietoa jolla hieman saa paremman arvosanan, mutta silti paistoi edessä oleva myyminen 49’sille ja haluttiin säästää isommat satsaukset paremman profitin vuoksi. Business ensin.
Radrizzani on myymässä osuuksia niin että jenkkiyhtiöstä tulee uusi omistaja muutaman vuoden sisällä. Siitä ei osaa sanoa tuoko se hyvää vai mitä liekään edessä. Saattavat mennä business edellä niinkuin jenkit yleensä. Tosin vain öljysheikit ja oligarkit tykkäävät leikkiä miinusmerkkisten tulosten kanssa sekä noi etelä-Euroopan suurseurat. Aika näyttää, mutta huhujen mukaan viime kaudesta olisi opittu ja jossain mainittiin että olisi n. 100 milliä joukkueen uusimiseen ja vahvistamiseen.
Sitten vielä jos Raphinha ja/tai Phillips myydään on puhuttu 130 millin kaupoista jos molemmat lähtee, niin toivottavasti se raha myös palautuu joukkueen vahvistamiseen.

Valmennus: Legenda El Loco aloitti kauden mielestäni heikentyneellä joukkueella laadullisesti ja määrällisesti. Pois päästettiin ja lopetti Casilla, Alioski, Berardi, Costa, Poveda ja Pablo. Oli muutama reservikin joka lähti. Tilalle tuli vain Firpo, James ja Klaesson. Aika limboja kaksi ensin mainittua ja Klaesson jäi kääntämättömäksi kortiksi.
Ongelmia tuli heti alusta alkaen usealta taholta ja niihin ei reagoitu tarpeeksi nopeasti jos ollenkaan. Seurauksena Bielsalle monoa. Mielestäni liian myöhään. Olisi jäänyt parempi maku miehestä jos ois lopettanut ennen kauden alkua (tosin sitä ei silloin vielä tiennyt), mutta merkit olivat ilmassa juuri tuon pelaajapolitiikan vuoksi. Jopa lainoissa hävisimme muille kuten esim. Gallagher Palaceen ja joitakin muita. Plan B:tä ei löytynyt pelikirjasta ja vähän kaikki alkoivat hoksata Bielsapallon. Bielsan loppuaikoina sekään ei ollut enää samanlaista kuin alussa.
Potkujen jälkeen tuli Jesse Marsch, tuntematon suuruus yrittämään pelastaa joukkue katastrofilta.. ja sen hän loppujen lopuksi teki. Saarivaltiossa suurelti vielä epäillään miehen taitoja enkä tiedä vielä itsekään. Pelaajien käsittelyssä ja hengen nostatuksessa ilmeisesti valovuoden Bielsaa edellä. On oikein että saa jatkaa. Katsotaan sitten saako hän tuloksia aikaan, joka voisi olla sijoittuminen keskipaikkeille niin ettei tarvi pelätä enää pahinta. Kuuden joukkoon tuskin on mahdollisuuksia ilman huomattavaa muutosta joukkueessa eikä oikein muutenkaan ensimmäisenä vuotena vaikka olisi oman näköinen joukkue. Toivottavasti pystyy pitämään tärkeimmät pelaajat.
 
Pelaajat: Maalivahdit: Kiko Casilla on tulossa takaisin lainalta. Mies heti lainalle jonnekin tai vielä parempi jos saadaan myytyä. Ei kaivata enää. Illan Meslier sopii jatkaa. Teki joitakin pahoja virheitä, mutta oli muuten surkean kauden parhaita. Toki jos huhut pitävät paikkaansa ja Manu, Liverpool, Barcelona ja PSG ovat kiinnostuneita ja joskus huhuttu 20-30M hintalappu niin en pitäisi pahana myyntiä. Paikka joka kuitenkin suht helposti paikattavissa.
Kristoffer Klaesson voisi olla siinä tapauksessa se korvaaja. Mutta näillä kahdella voi lähteä tulevaan kauteen Elia Caprilen ollessa back uppina.

Puolustus: Oikealla havitellaan skoteista Aberdeenista Calvin Ramsaytä. Liverpool kiinnostunut myös. Jos ei nappaa niin Drameh takaisin ja Ayling voisi mielestäni jatkaa kun vaan olisi parempi paikalle. Vasemmalta Firpo myyntiin jos saadaan edes lähelle se mitä maksettiin. Muistaakseni lainalla oli joku lupaava oma siihen ja sitten kaupasta toinen.

Toppariosastolle jostain syystä löytyy miestä. Joistakin pitää päästä eroon. Struijk jatkakoon lupaavana ja kykenevänä vaihtamaan paikkaa myös. Llorente ollut pieni pettymys. Loukkaantumis altis eikä oikein hallitse muita paikkoja. Voisi saada vielä kelpo korvauksen kun otettiin Espanjan ryhmään kansojen liiga peleihin.
Kochista oli huhuja takaisin Saksaan yhdessä vaiheessa n. 10M hintaan. Mies on ilmoittanut Marschille halunsa jäädä ja saa jäädä minunkin puolesta. Loukkaantumis altis lievästi myös. Cooper, joukkueen kapu, välillä hyviä otteita, välillä rytmihäiriöitä aiheuttava sekoilija. Taas vuoden vanhempi. Hidas mutta kankea voisi sanoa. On kuitenkin hengen nostattaja ja halvahko pelaaja niin voisi olla varalla. Charlie Cresswell ja Leo Fuhr Hjelde ovat tulevaisuuden lupauksia. Lainalle championshipiin tai lisää peliaikaa valiossa. Stuart Dallas jahka toipunee ilman muuta jatkoon monen paikan höylänä.
 
Nyt helppo sanoa, mutta minun päässä Bielsa on legenda, joka olisi hänkin pitänyt meidät valioliigassa. Kaudet Bielsan johdolla aina menneet tammi- helmikuun notkahduksen jälkeen nousujohteisesti, voittoputkissa. Niin olisi mennyt nytkin.
Mutta nyt näin ja mennään eteenpäin.
Hyvä ettei jäänyt mitään jossiteltavaa tai vahinkoa. Vain draamaa😁
 
Hienoa että löytyy eriäviäkin mielipiteitä. Maailma olisi tylsä paikka jos kaikki olisivat samaa mieltä. Jatkan hyökkäys osastolla. Keskikenttä: Kalvin Phillips (olisi kyllä kuulunut tuohon puolustavien joukkoon ehkä paremmin, mutta kun on hyvä myös eteenpäin niin olkoon keskikenttämies nyt). Oma mies joka kasvanut Bielsan alaisuudessa oman paikan huipuksi. Myös loukkaantumisherkkä sekä helposti kortteja saava pelaaja, ehkä juuri otteidensa vuoksi. Mielellään saisi jäädä kunhan tarjotaan hänen arvoista sopimusta. Usea suurseura haluaisi ja pääsisi pelaamaan melkein missä vaan. Mutta business on businesta. Jos ei sopua synny niin 60+M vähintään jolla paikattaisiin useampia paikkoja. Ei mielellään Manuun eikä Villaan.
Raphinha, lähdössä lähes vuoren varmasti. Ollut 2 kautta meidän paras ja jotenkin ymmärrän halun siirtyä kehittymään suurempiin peleihin. Pelasi viimeiset pelit suurella sydämellä eikä esiintynyt heikosti vikassa pelissä jolloin olisi saanut unelmasiirron Barcelonaan. On kuulemma silti pyytänyt päästä sinne kohtuullisuuden rajoissa. Leedsillä kova työ miten saada sopiva paketti aikaiseksi. Barca tarjonnut toppari Oscar Minguezaa ja 40M kaupassa Raphiin. Leeds ollut aiemminkin kiinnostunut topparista niin saas katsoa. Toinen barcalainen joka huhuttu meille on jenkki Sergino Dest. Barcan kerrottu tarjonneen välirahana muutamaa muutakin, jotka kertoneet ettei Yorkshire kiinnosta. Saa nähdä saavatko sorvattua sopivaa pakettia. Pelkästään rahana saisi mennä kun 75+M pöytään, mutta Barca ei siihen pysty.

Jack Harrison paransi loppua kohden hienosti ja oli mies paikallaan. Ehdottomasti jäätävä, mutta hyvien esitysten kautta mm. Spurs ja Newcastle osoittaneet kiinnostusta ja kun sika rikkaita niin niitähän ryöstetään mahdollisen myynnin myötä.. 35M up.
Mateusz Klich. Parhaat päivät nähnyt. Jos saadaan jotain niin myyntiin.
Rodrigo. Pieniä väläytyksiä silloin tällöin. Kunnon diilillä pois vaan ja ehkä miehelle parempi jos haluaa taistella vielä MM- kisapaikasta. Jotain 20M ois jo hyvä.
Adam Forshaw. Myös yksi harvoista onnistujista. Vuosi jäljellä ja eikun se meillä. Muutenkin tuo keskusta liigan heppoisimpia ellei heppoisin.
Tyler Roberts. Goodbye. Ilmaiseksi vaikka.
Daniel James. Pikakiituri ja Bielsan aivopieru. Saataisko siitä rahaa? Jos ei niin ainoa paikka laidassa.
Jamie Schackleton. Ei riitä valjussa. Pois.
Crysencio Summerville. Edustukseen kunnolla mukaan. Lisää vastuuta. Tulevaisuudessa kultaakin kalliimpi.
Bate, McKinstry, Jenkins ja McCarron lainalle kasvamaan, Bate ehkä jatkaisi A:n mukana.

Sitten nykyiset laina ukot Costa, Bogustz ja Poveda. Kesä näytön paikka. Luultavasti tulevaisuudet muualla.
 
Hyökkäys joka ei meillä montaa palstamilliä tarvitse.
Patrick Bamford, linnunluuta, hieman Jekyll ja Hyde maalipaikoissa. Loukkaantumiset jatkuva riesa. Tarvitaan korvaaja, Pate voisi silti jatkaa kun tuskin enää mitään suuria summia saataisi.
Gelhardt ja Greenwood. Ei saa päästää pois. Lisää vastuuta ensi kaudella niin tulee varmasti onnistumisia.

Mitä sitten lähtijöiden tilalle? Nyt kun nähtiin että kapeampi porukka oli viedä meidät suohon, niin on jo sen vuoksi odotettavissa lisäyksiä vaikka kukaan ei edes lähtisi. Punditit ovat puhuneet 7-8 uutta tarvitaan jotta vastaavaa ei toistu. Ensi kaudella sallitaan 5 vaihtoa niin penkillä tulee olla miehistöä tarpeeksi ja MM- kisat Marras-Joulukuussa tietävät tiivistettyä tahtia peleihin. Maajoukkue pelurit myös kisoista kaipaavat lepoa joten oikeasti pitää olla iso ryhmä.

Brenden Aaronson on ilmeisesti lentänyt Leedsin lääkärintarkastukseen. Uskon että on kova vahvistus. Nketiahia en usko hyökkäykseen kun Arsu tarjonnut diilin johon me emme pysty, mutta Manamino voisi olla se kaivattu hyökkääjä. Meinasi tulla jo Tammikuussa. Mies luvannut ilmoittaa jatkostaan Lauantain finaalin jälkeen. Kelpaisi minulle.
Ryan Kent voisi olla Raphinhan korvaaja. Hänellä pieni ulosostopykälä ja ollut loistava Rangersissa. Ollut Ortan radarissa jo pitkään.
Ramsayn tullessa ois oikea puoli pakeista kunnossa, mutta vasenta kaivataan. Phillipsin lähtiessä oisi Nandeziin varaa ja jäisi ylikin. Varmasti paljon huhuja kesän aikana, mutta uskon että vanha aika on ohi ja pelaajia tulee jo lähiaikoina muutamia jotta Jesse saa parhaan mahdollisen valmistautumisen kauteen.
 
Unohtui vielä että esim. Forestin keskikenttä kaksikko James Garner ja Brennan Johnson on liitetty usein meihin.. ja moniin muihinkin. Johnsonin kohdalla ehtona olisi etteivät nousisi valjuun kun taas Garnerin omistaa Manu, ja Forestin noustessa haluaisivat pitää hänet. Molemmat kelpaisi kyllä puolet halvempina kuin jos haettaisiin Euroopasta.
Myös se Hudd’sin kk Lewis O’Brien edelleen huhuissa mutta heidän noustessa tuskin lähtisi. Derbystä ollut keskikentälle huhuissa Louis Sibley ja joku toinen jota en muista.
 
Itsekin pitänyt jo vähän aikaa kirjoitella jonkinlainen "tilinpäätös" kaudesta, mutta tässä kun miettii... niin onko edes mitään, mitä sanoisi? Kaudesta jäi loppujen lopuksi vain niin huojentunut olo, että ei oikeastaan edes tee mielikään lähteä sen syvemmin perkaamaan syitä ja seurauksia. Edelläkin on tullut jo varsin kelpo tekstiä, johon en näe liiemmälti syytä väittää vastaan, saati lisäillä sen kummempia.

Joo, tähän toisen kauden romahdukseen oli varmasti moniakin tekijöitä. Tekijöitä, joiden kanssa olisimme kenties vielä pärjänneet kullekin erikseen, mutta kaikki yhdessä ja yhtäaikaisesti olivat lähellä viedä tuhon tielle. Yksi merkittävimmistä oli varmastikin kapea pelaajarinki, johon yhdistettynä liigan tämän kauden suurin loukkaantumissuma. Yhteenlaskettuja loukkaantumispäiviä 1542, kun vertailun vuoksi sarjan "terveimmällä" joukkueella Palacella 510.

Managerinvaihdoksestakin voisi olla jotain mieltä, mutta sikäli kun olen ymmärtänyt, että Bielsan oli joka tapauksessa määrä lopettaa tähän kauteen ja Marschin astua ruoriin ensi kaudeksi, niin eipä tuostakaan nyt sitten keksi mitään sanomista, varsinkin kun säilyttiin. Tyly "loppuhan" tämä Bielsalle toki oli, sitä ei käy kieltäminen, ja hänen ansiokseen olisi mieluusti sen säilymisenkin kunnian suonut - mikäli hän siis siinä olisi onnistunut, sitähän emme koskaan saa tietää. Mutta jos hänen kohtalonaan olisi ollut pudota, niin nyt ainakin siltä "tahralta" vältyttiin. Että molempi parempi. Kai.

Peliesityksistä ja pelaajistakaan... niin... En mielelläni lähtisi yksittäisiä pelaajiamme kritisoimaan, edes Jamesia tahi Firpoa. Jotenkin tuntuu, että lähellekään heidän parastaan ei ole nähty ja sieltä on vielä runsaasti tulossa. Ainakin varaa siihen molemmilla on. Niin kuin koko muullakin pelaajapakalla. Vahvistuksia toki tarvitaan, useitakin, ja ensi kauden rakennuspalikoita kasataankin jo kuumeisesti. Näistä sitten jatkossa enemmän tuolla huhumyllyjen ja ovien käymisten puolella. Mielipuuhaani noiden pelaajakauppojen seuraaminen ja spekuloiminen, jos ei joku vielä tiedä.

Niin, sen verran oikeastaan vielä, että kyllähän tässä loppukaudesta tuli jo jokuseen kertaan pohdittua, että mitäs jos ensi kaudella sitten pelaammekin Championshipia, ja millaisella joukkueella? Että pystyisikö sen kääntämään kaikesta huolimatta siunaukseksi? Voisimmeko siinä tapauksessa mennä ensi kauden junioripainotteisesti? Mihin asti Gelhardt, Greenwood, Summerville, Bate, Cresswell, Drameh & kumppanit riittäisivät sarjaporrasta alempana, muutamalla "tyhjennysmyynnistä" selvinneellä aikuisella höystettynä, ja tekisikö chämppärikausi ihmeitä heidän kehitykselleen? Olisimmeko jo seuraavana kesänä takaisin ylhäällä? Tätäkään emme saa koskaan tietää. Ja ehkä hyvä niin.

Samaan aikaan toisaalla... Chelsea on nyt ilmeisesti siis virallisesti ja lopullisesti kaupattu. Abramovitsh sai yllättävänkin kivuttomasti brittipolitbyroon vakuutettua, että hän ei kaupasta nettoa ruosteista kopeekkaakaan, ei kiertoteiden kautta, ei bulvaanien avulla. Mielenkiintoista olisi tietää, miten kyseistä ehtoa valvotaan, vai valvotaanko mitenkään.

Ja aina kun vääryyksistä puhutaan, niin ei sopine myöskään sivuuttaa Evertonia. Liiga ilmeisesti kutsui Burnleyn ja Leedsin edustajat palaveeraamaan heti liiganpäätössunnuntain jälkeisenä maanantaina, kyseisten seurojen yhteisesti esittämään Evertonin rahasotkuja koskevaan vetoomukseen liittyen. Näiden keskustelujen lopputulemasta en ainakaan ole vielä missään nähnyt mitään jälkipuintia, joten oletettavasti tämä(kin) juttu lakaistiin vain maton alle.
 
Näiden keskustelujen lopputulemasta en ainakaan ole vielä missään nähnyt mitään jälkipuintia, joten oletettavasti tämä(kin) juttu lakaistiin vain maton alle.
Tähän sen verran, että jo aiemmin (kun asia pulpahti esille) joku asiantuntija arvioi ja sanoi ettei missään nimessä tälle kaudelle ole rangaistuksia tulossa. Näiden puinti ja selvittelykin on tarkasti(?) määritelty säännöissä, jotka myös Leeds ja Burnley on allekirjoittanut.

Jos oikein ymmärsin Leedsin ja Burnleyn käsittelypyyntöä, niin kyse oli enemmän siitä onko valioliiga rikkonut omia sääntöjään. Tämän olen saattanut ymmärtää väärinkin.

Muutoin erinomaista tekstiä ja paljon samoja pohdintoja kuin itsellä. Olisiko tippuminen voinut olla jopa siunaus ja sitten omalla nuorella ryhmällä takaisin ylös(?) No..näihin ei koskaan tule vastausta ja ehkäpä ensi kausi on jo vakiintuneempaa valioliigatasoa.
 
Jos oikein ymmärsin Leedsin ja Burnleyn käsittelypyyntöä, niin kyse oli enemmän siitä onko valioliiga rikkonut omia sääntöjään. Tämän olen saattanut ymmärtää väärinkin.
Aivan oikein. Itselläni huonoja sanavalintoja tuossa aiemmassa tekstissä. Itsekin tosiaan olin ymmärtänyt, että Leeds ja Burnley tekivät tämän valituksensa nimenomaan Liigan omista toimista, eikä niinkään Evertonin. Jotenkin kenties mielsin sen vain niin, että kyseessä olisi jonkinlainen ultimatum: "Nyt niitä pistevähennyksiä Evertonille tai ainakin rahallista kompensaatiota putoajalle, tai muuten..." ja että liigapomojen ylpeys kärsisi pienemmän kolauksen heittämällä Everton suosiolla bussin alle, kuin pahimmassa tapauksessa tulla itse todetuksi syylliseksi käräjäsalissa.
 
Back
Top