Huhumylly

Myöhemmin olikin 50M per ukko..

Sorry guys, I explained myself badly, I was saying that #Liverpool will offer 50M€ for each player. Excuse me!! 🔴 #Raphinha Kalvin #Phillips #Leeds #Transfers
 
It's D-day! Toivottavasti tällä kertaa akselivallat olisivat vahvoilla. Ainakin jääkiekkokaukalossa.

Sitten asiaan.

EM-kisahuuma lähenee päivä päivältä, mutta sehän ei toki tarkoita, että siirtorintamalla olisi mitenkään hiljaista. Päinvastoin. Lieneekin siis jo paikallaan avata keskustelu kesän kuumimpien huhujen suhteen. Seuraavassa seuraa hieman kattavampaa luetteloa nimistä, joita tähän mennessä on tiheimmin pundiittien puheissa putkahdellut. Osa-alueet, jotka yleisen käsityksen mukaan - myös täällä foorumistienkin keskuudessa, kaipaisivat meillä ensi kaudeksi vahvistusta, ovat ensisijaisesti (vasen) laitapuolustus, keskikentän keskusta (8/10), sekä (kakkos)maalivahti. Muuallekin toki varmasti lisäbuusti kelpaa, kunhan vain hinnasta sovitaan. Ainakin Bielsan tietäen ja tuntien, hyviä laitureita ei voi koskaan olla liikaa.

Aloitetaan siis sieltä.

Mites olisi vasemmalle laidalle myös oma Raphinha? Harrison toki mitä luultavimmin saa jatkossakin soittaa ykkösviulua, sikäli mikäli kun City päästää miehen lunastukseen, mutta kirittäjäksi olisi tarjolla Rubin Kazanin 20-vuotias georgialainen Khvicha Kvaratskhelia. YouTube-klippien perusteella ihmepojalla on aivan älytön kikkarepertuaari, jolla hän dribblailee vastustajia huvikseen Venäjän perunapelloissakin, joten mihin hän kykenisikään tasaisella maalla? Meno on melkoisen messimäistä ja jahka siitä vielä onnistutaan karistamaan turhat ronaldomaisuudet, niin en minä näe mitään syytä sille, miksi vastustajan laitapakit eivät olisi lirisemässä myös Premiership-tasolla. Teholukemat myös ihan mukavat, mikäli nyt Venäjän liigaa minään mittarina pitää. Ja onhan hän maajoukkueessakin naruttanut mm. espanjalaisia tämän vuoden maaliskuussa, onnistuen tuolloin myös maalinteossa. Hinta siinä £20M hujakoilla.

Toinen vaihtoehto (ensisijaisesti vasenta) laitahyökkäystämme vahvistamaan olisi Club Bruggessa loistokauden pelannut 21-vuotias Noa Lang. Vakuuttavat 17 maalia ja 11 syöttöä ovat kelpo päivitys kenen tahansa CV:een. Hintapyyntö myöskin jossain €25M liepeillä.

Vaan entäpä jos tänä kesänä iskisi jonkinlainen maailmanlaajuinen pandemia, joka rajoittaisi jalkapalloseurat hankkimaan kesän siirtoikkunassa ainoastaan yhden pelaajan? Meillä se olisi melko varmasti vasen laitapuolustaja.

Itse jo aiemmin liputin Nicolas Tagliaficon puolesta. Mies, joka ei liiemmin esittelyjä kaipaa. Eikä saa. Hämmästyttävällä £13M:n hintalapulla ei pitäisi olla rekrytointiosastolle mikään vaikea pähkinä, mutta jostain syystä jälki näyttää kylmenneen ja Ortan nuuskijat eksytetyn.

Brestin Romain Perraud viihtyi myös pitkään otsikoissa Leedsiin liittyen, mutta viimeisimmät raportit kertovat, että Southampton olisi kiilamassa edelle ja nappaamassa miehen nenämme edestä. Mikäli nyt edes koskaan tosissamme kaverin perässä olimme. Sen verran kauan olen kuullut Perraudista puhuttavan, että olisihan tässä jo aikaa ollut tehdä jotain konkreettistakin.

Mutta entäs tämä sitten: Javi Galan (26), Huesca? Normaalisti ei putoajajoukkueen vasen pakki herättäisi kovin suuria hurraa-huutoja, mutta miehen statistiikka ei valehtele: 16.3 prässäystä ja 3.2 taklausta per 90 min. Päälle vielä 121 onnistunutta harhautusta tämän kauden La Ligassa. Edellä kyseisessä tilastossa ainoastaan muuan Lionel Messi. Kyllä kelpaisi. Ja sitten vielä se mehukkain porkkana: Galanin sopimuksesta löytyy putoamispykälä, joka oikeuttaa lunastamaan miehen naurettavaan £3.5M ulosostohintaan. Setävainaani sanoin: "Oli jo niin halpa, että vaikken ikinä tarttisi." Galanin agentinkin mukaan laukut on jo pakattu.

Ketäs keskikentälle? Sitkeimmin taitaa viimeisimmissä huhuissa olla pysynyt Herthan paidassa loistanut brassi Matheus Cunha (22). Hieno mies toki, mutta €40M hinta-arvio ei ainakaan meikäläisessä herätä riemunkiljahduksia. Mahtaneeko siis tuohon hintaan olla meille kovin realistinen kohde, jos kerran kaikkivaltias De Paulkin oli aikanaan liian hintava? Hänestäkin toki edelleen kuiskitaan, mutta jälleen kerran vahva kausi Udinesessa tuskin ainakaan pudotti miehen markkina-arvoa.

Budjetillemme sopivampi vaihtoehto saattaisi olla heikon West Bromwichin ainoa valopilkku, toinen Matheus, sukunimeltään Pereira. Hänestä tiettävästi pyydetään ainoastaan n. £15M, mutta mediassa tiedetään myös kertoa, että Villa ja Brighton ovat tällä hetkellä kärkkäimmin kapellimestarin kintereillä.

Vanhoista tutuista on edelleen huhuissa mukana Cagliarin Nahitan Nandez, jonka kohdalla palaan jälleen mieliargumenttiini: hintalappuun. €36M vain on yksinkertaisesti (tällä hetkellä) liikaa yksittäisestä pelaajasta, joka on vieläpä ominaisuuksiltaan kovin yksiulotteinen (vrt. De Paul). Olkoonkin, että Nandez on toki perin erinomainen siinä omassa erikoisosaamisessaan keskikentän räyhähenkenä.

Kyseiseen rooliin kelpuuttaisin tosin paljon mieluummin erään toisen "vanhan tutun", Fiorentinan Erick Pulgarin. Nandeziin nähden hän toisi puoleen hintaan mukanaan kentälle ensinnäkin vahvan puolustusvoimansa, mutta lisäksi myös kaukolaukauspelotteen, tarkat, pitkät avaussyötöt, sekä erikoistilanneosaamisen. Kuulostiko muuan Kalvin Phillipsiltä? Ehkäpä hänellekin olisi hyvä saada ensi kaudeksi kelpo tuuraaja.

Ja nyt jos puhutaan OIKEIN "vanhoista tutuista", niin Arsenal olisi tarjoamassa meille Eddie Nketiahia asevelihintaan £20M... Mitäs mieltä olette? Eikö? Sitähän minäkin.

Jaahas, siirryimme näköjään vaivihkaa hyökkääjiin. Sille sektorille en ainakaan omakohtaisesti kaipaa lisävoimaa, ellei sitten jokin huippulöytö osu kohdalle. Tällainen voisi olla vaikkapa viimeistä sopimusvuottaan aloittava "ikifloppi" Michy Batshuayi, jonka arvostus keikkuu tällä hetkellä n. £9M tietämillä. Ehkäpä Mr. Bielsan onnistuisi saada omasta "vanhasta tutustaan" viimein sen kaiken potentiaalin irti?

Maalivahtiosastolle en ole löytänyt ketään. Ainakaan kovin realistista. Kikosta täytyisi kyllä tänä kesänä päästä. Ehkäpä sitten EM-kisoista löytyisi joku, johon kannattaisi tehdä lähempää tuttavuutta? Gjannin maanmies Stole Dimitrievski varastaa otsikot, pitää turnauksessa nollat ja johdattaa EntisenJugoslavianMakedonianTasavallan sensaatiomaisesti Euroopan mestaruuteen?
 
Last edited:
Graham Smyth YEP:sta juttelee että kakkosveskarin rekry on tuonut tuloksen ja Orta neuvottelee nuoren ulkomailla pelaavan veskarin agentin kanssa.

Sekä myös että yksi vaihtoehto on valittu kaikista mahdollisista tuohon keskikentän keskelle, jonka kanssa yritetään sorvata sopimus aikaan.
 
Cunha olisi mieleinen, mutta niin kuin lähes aina miehet jotka yhdistetty pitkään Leedsiin eivät tule. Taktikointia ehkä niin saavat rauhaa neuvotella yllätysnimen kanssa. Kunhan ei nyt kuitenkaan olisi Lahden Assehnoun vaan jonkin verran kovempi.
 
Kyllä ainakin itselleni olisi melkoinen yllätys, ellei jopa suoranainen järkytys, mikäli se jo toista vuotta kestänyt metsästys uutta kasi/kymppipaikan miestä varten huipentuisi juuri Nandeziin. Varsinkin, kun tässä on jo alkanut tottua siihen, että rekrytointiosastomme ylittää itsensä kerta toisensa jälkeen.

Toki sitten, jos tämäkin kauppa on tyyliä kymppimiltsi, tai vaihtari päikseen Forshawiin, niin nostan hattua. Mutta jos miehestä saa sen ennakoidut ~30M pulittaa, niin ei ei...
 
No nyt on sellainen nimi, että heräsi jo meikäläisenkin innostus. Nimittäin jos tuo aiempi "Orta bongattu Italiassa" pitää paikkansa, ja se, että tämä kyseinen peluri on tiemmä ollut suurennuslasimme alla jo hyvän aikaa, pitkälti ennen EM-kisojakin, niin palasia alkaa loksahdella yhteen.

Valmiina?

Mikkel Damsgaard

Itse olin ennen kisoja toiveikas, että lupaava Damsgaard saisi peliaikaa Tanskan paidassa, mutta esteenä tälle tulisi vain olemaan muuan Christian Eriksen, joka olisi ensin raivattava tieltä pois. Niin... että kiitokset nyt kai sitten siitä, että siellä ylhäällä joku edes joskus kuuntelee, mutta olisi minulla kyllä ollut tähdellisempiäkin toiveita toteutettavana... Enivei, Damsgaard siis tuli ja pelasi. Ja muut näkivät.

Pelurin nykyinen seura on Sampdoria, joka tietojen mukaan odottelee n. €30M tarjousta. Iso summa toki, taas kerran, ja ennen kisoja olisi varmasti saanut halvemmalla, mutta kyllä minä ainakin Damsgaardista sen kolmekymppiä maksaisin paljon mieluummin kuin Nandezista.
 
Matheus Pereira on top player ja suhteellisen edullinen verrattaessa esim Matheus Cunhaan.
Kuten Raphinha niin Sporting Lisbonin kasvatti ja samanveroinen !
MP on ikäluokassaan lahjakkuudeltaan top 5 mitä Portugalista on viime vuosina ponnahtanut ulkomaille.
WBA pyytää ilmeisti €15M. Kausi Elland Roadilla ja arvo tuplaten.
 
Farid Boulaya on nimi joka putkahti eilen illalla ulos. Neuvotteluissa mennään jo ilmeisen pitkällä ja hän lienee tämä josta nyt jo viikkoja puhuttu.

Noin neljän miljoonan punnan hintalapun omaava olisi kyllä melkoinen kaappaus ja hyvin Ortan tyylinen hankinta, suhteellisen vanhasta iästä huolimatta.
 
Sekoitetaan soppaa vielä ja huhuissa kerrotaan Huescan Kelechi Nwakalin (ex Arsenal) olleen kohteena jonkun aikaa. Itelleni kävisi hyvin tuo Matheus Pereira kun hyvät näytöt valjusta, mutta esim. Nandez varmaan parempi puolustussuuntaan ja korvaamaan Phillipsin punaisia koertteja.
Jännää.. saa nähdä keneen päädytään.
 
Sekoitetaan soppaa vielä ja huhuissa kerrotaan Huescan Kelechi Nwakalin (ex Arsenal) olleen kohteena jonkun aikaa. Itelleni kävisi hyvin tuo Matheus Pereira kun hyvät näytöt valjusta, mutta esim. Nandez varmaan parempi puolustussuuntaan ja korvaamaan Phillipsin punaisia koertteja.
Jännää.. saa nähdä keneen päädytään.
Taitaa kaikkien näiden kolmen mahdollisten tulijoiden suhteen olla kova hintalappu esteenä. Jopa Nwakalista Huesca pyytää aivan päättömiä (noin 20 milj. £). Pereirasta WBA viimeisten tietojen mukaan noin 30 milj. £ aikasemman 15 milj. £:n sijaan. Sekä kuten kaikki tietävät niin Nandez vaatisi myös siirtosummaennätyksen rikkomista.
 
Back
Top