Veikkauskisan 2015-2016 säännöt

Joke

Moderator
Laitanpa nämä erilliseen topicciin, niin löytyvät nopeammin?
Vanhat säännöt sopinevat?


Keskeisiltä osilta sovelletaan vanhoja sääntöjä ja aiemmilla kausilla toteutettuja käytäntöjä, jos nyt tarvis tulee jossain vaiheessa sääntöjä katsoa.


---
Osallistuminen

1. Kisa on avoin kaikille LUFC-Finland -foorumilaisille. Tällä foorumilla on tuskin pelkoa ns. "kakkosnikki-ilmiöstä", mutta varmuuden vuoksi tässä todettakoon että kukin kilpailija voi osallistua kisaan vain yhdellä nikillä. Pyydän, että kilpailijat eivät muuta näkyvää nimimerkkiään kesken kilpailun, vaikka foorumisofta tämän mahdollistaa. Jos näin teette, olkaa hyvä ja ilmoittakaa siitä minulle, jotta muutos tulee huomioiduksi.

Veikkaaminen

2. Veikkauskisaan otetaan veikattavaksi kaikki Leedsin kauden viralliset ottelut.  Mahdollisia kauden aikana pelattavia ystävyysotteluja ei oteta veikattavaksi.

3. Ottelukohtainen veikkauskisa-topiikki avataan aina joitakin päiviä ennen varsinaista ottelua. Topiikin voi avata kuka tahansa LUFC-Finland -foorumilainen. Suositeltavaa on että topiikin nimi on likipitäen muotoa (esimerkki):  
"Leeds-Plymouth, la 28.12 klo 17 (vkisa)". Eli topiikin nimestä tulee ilmetä se että kyse on Veikkauskisa-topiikista, se onko Leeds koti- vai vierasjoukkue, sekä ottelun ajankohta sisältäen päivämäärän ja kellonajan (Suomen aikaa).

4. Henkilökohtainen veikkaus on jätettävä kulloinkin veikattavaan otteluun ennen avauspotkua. Käytännössä tuo tarkoittaa ottelukohtaisen veikkauskisa-topiikin otsikkoon merkittyä aikaa. Joissain tapauksissa ottelun alkamisajankohta viivästyy hieman ja silloin tarkka avauspotkun aika tarkistetaan jälkeenpäin. Kunkin kilpailijan  veikkauksen tarkka jättämisaika tarkistetaan foorumin kellon mukaan. Mikäli ottelu alkaa klo 17.00 on viimeinen hyväksyttävä veikkauksen jättämisaika 16.59. Mikäli veikkaus on jätetty esimerkkitapauksessa klo 17.00 tai myöhemmin - veikkaus hylätään ja se ei anna pisteitä kyseisessä ottelussa. Kannattaa siis olla tarkkana ja jättää veikkaus ajoissa. Mikäli tietää olevansa jonkin lähitulevaisuudessa pelattavan ottelun aikana esim. matkoilla eikä halua menettää asemiaan kilpailussa - voi avata Veikkauskisa-topiikin kyseisestä ottelusta jo hyvissä ajoin useita päiviäkin ennen ottelua.

5. Henkilökohtainen veikkaus jätetään ottelukohtaiseen veikkaustopiikkiin siten että veikkauksesta ilmenee selvästi veikattu tulos sekä veikatut Leedsin maalintekijät. Esimerkiksi näin: Leeds - Plymouth 3-0. Maalit: Ricketts 2, Spring. Maalintekijöiden yhteydessä on suotavaa käyttää pelaajan oikeaa sukunimeä ja tarvittaessa myös etunimeä tai etunimen ensimmäistä kirjainta. Lempinimien käyttö ei ole suotavaa. Ottelun voittajaa (1X2) ei erikseen tarvitse veikata, sillä ottelun voittajan veikkaus käy ilmi veikatusta lopputuloksesta. Kaikkinainen muu spekulointi veikkausviestin yhteydessä ottelun ennakkoasetelmista on luonnollisesti suotavaa.

5a. Mikäli kilpailija veikkaa vain tulosta ja unohtaa mainita maalintekijät - ei kilpailijalle anneta luonnollisestikaan pisteitä maalintekijöistä.  

5b. Mikäli kilpailija mainitsee veikkauksessaan vähemmän maalintekijöitä kuin hän on veikannut Leedsin maalimääräksi - annetaan maalintekijöistä pisteitä normaalisti.

5c. Mikäli kilpailija mainitsee veikkauksessaan enemmän maalintekijöitä kuin hän on veikannut Leedsin maalimääräksi - annetaan maalintekijöistä pisteitä veikatussa järjestyksessä. Esim. mikäli on veikannut Leedsin 2-1 -voittoa ja antanut maalintekijöitä kolme (Kelly, Joachim, Lennon) - ei Lennonista voi saada pisteitä vaikka tämä ottelussa Leedsille maalaisikin.

5d. Mikäli osallistuja on veikannut samaa kohdetta kaksi kertaa, otetaan viimeisin veikkaus huomioon edellyttäen että se on tehty säädetyn ajan kuluessa.


Pisteet

6. Pisteitä annetaan kustakin otteluveikkauksesta kolmen eri kategorian perusteella:

6a. Ottelun voittajan veikkaus (1X2). Oikein veikattu koti- tai vierasvoitto antaa viisi (5) pistettä. Oikein veikattu tasapeli antaa kuusi (6) pistettä.

6b. Tulosveikkaus (ottelun lopputulos). Täysin oikein veikattu ottelun lopputulos antaa kahdeksan (8 ) pistettä. Mikäli veikattu tulos ei ole oikein vähennetään jokaisesta väärään suuntaan olevasta koti- ja vierasmaalista yksi piste. Tulosveikkaus antaa pisteitä seuraavan taulukon mukaisesti:

Täysin oikea tulosveikkaus       8p
1 maali pielessä                    4p
2 maalia pielessä             3p
3 maalia pielessä             2p
4 maalia pielessä             1p
5 maalia pielessä             0p
6 maalia pielessä            -1p
7 maalia pielessä            -2p jne.

6c. Leedsin maalintekijäveikkaus. Jokainen oikein tiedetty Leedsin maalintekijä antaa kolme (3) pistettä.
Maalintekijöiksi hyväksytään ne pelaajat jotka ilmoitetaan ottelun maalintekijöiksi seuran virallisilla sivuilla ottelun jälkeen. Jos tässä ilmenee jotain epäselvyyksiä, niin sitten kaivellaan jostain muualta viralliset tilastot.

7. Allekirjoittanut laskee pisteet yhteen kierroksittain ja ilmoittaa tulokset ottelukohtaisissa Veikkauskisa-topiikeissa. Tulokset ilmestyvät foorumin sivuille silloin kun ilmestyvät, toivottavasti mahdollisimman nopeasti.


Lopputulokset

8. Veikkauskisan lopputulokset ovat selvillä kun kauden viimeinen ottelu on pelattu. Kisan voittaa se, jolla on kisan korkeimmat yhteispisteet. Mikäli useampi kilpailija päätyy tasapisteisiin ratkaistaan paremmuus seuraavassa järjestyksessä:

a) veikattujen kierrosten lukumäärä. Vähemmän kierroksia veikannut voittaa.
b) täysin oikein veikattujen ottelun lopputulosten määrä. Enemmän täysin oikeita lopputuloksia veikannut voittaa.


Mikäli yllämainitut tarkastelut eivät ratkaise paremmuutta sijoitus arvotaan myöhemmin ilmoitettavalla tavalla.

---
Mahdollisissa epäselvyyksissä pistelaskijaksi lupautunut käyttää diktaattorin valtaa tai järjestää demokraattisen huutoäänestyksen, riippuen fiiliksestä
 
Kutakuinkin pistelasku hallussa mutta varmistava kysymys. Säännöissä sanotaan että jokainen oikein veikattu maalintekijä antaa 3 pistettä. Entä kun sama mies tekee 3 maalia ja niin on veikattu? 3 vai 9 pistettä? Nimimerkki  anttinucci veikkaa leeds- manu cupin otteluun tulokseksi 4-0. Maalintekijöiksi hän laittaa Byram 3, Cook.
Kuinka ollakaan peli päättyy 4-0 niin että Byram tekee hat-trickin ja Cook yhden. Kuriositeettina mainittakoon että Berardi ampui pilkun
lisäajalla tolppaan.
Anttinucci saa pisteitä oikeasta 1X2- merkistä 5, oikeasta lopputuloksesta 8, Byramin maaleista 3? Vai 9?
Ja Cookin maalista 3. Olettaisin että kaikki oikein veikatut Byramin maalit ovat arvoltaan samanarvoisia joten Anttinuccin
pojot olisivat 5+ 8 + 9 + 3=25? Olenko kujalla?
 
Kutakuinkin pistelasku hallussa mutta varmistava kysymys. Säännöissä sanotaan että jokainen oikein veikattu maalintekijä antaa 3 pistettä. Entä kun sama mies tekee 3 maalia ja niin on veikattu? 3 vai 9 pistettä? Nimimerkki  anttinucci veikkaa leeds- manu cupin otteluun tulokseksi 4-0. Maalintekijöiksi hän laittaa Byram 3, Cook.
Kuinka ollakaan peli päättyy 4-0 niin että Byram tekee hat-trickin ja Cook yhden. Kuriositeettina mainittakoon että Berardi ampui pilkun
lisäajalla tolppaan.
Anttinucci saa pisteitä oikeasta 1X2- merkistä 5, oikeasta lopputuloksesta 8, Byramin maaleista 3? Vai 9?
Ja Cookin maalista 3. Olettaisin että kaikki oikein veikatut Byramin maalit ovat arvoltaan samanarvoisia joten Anttinuccin
pojot olisivat 5+ 8 + 9 + 3=25? Olenko kujalla?

Kiitos kuvailevasta selvityksestä :)
Toivottavasti toteutuu!

Kuten sanoit (kirjoitit) jokainen maali on samanarvoinen:
Jos A on veikannut etukäteen, että Byram tekee kolme maalia ja hän tekee ne, niin "jokaisesta oikein veikatusta maalintekijästä" tulee maalintekijäpisteet, eli 3 kertaa kolme pojoa!

Näin tulkitsee alusta lähtien veikkaukseen osallistunut Joke

Edit: kirotusvihre


 
Back
Top