Smithin siirto (+Danny Pugh)

Castaway

Active member
Smithin hinta lienee jotain (£7M - Danny Pugh). Ei huono diili. Ja sitten eteenpäin...

Täysi tuntemattomuus minulle tämä Pugh. Pelaa vasemmassa laidassa pakkina tai laiturina, esiintynyt päättyneellä kaudella pari kertaa ManUn paidassa liiga- ja FA-cupissa. Ikää 21 vuotta ja mitä ilmeisimmin nähnyt tiensä nousevan kasvattajaseurassaan pystyyn, joten varmasti pelaajan itsensäkin mielestä hyvä siirto. Haastetta on ainakin luvassa.

EDIT - Muokkasin hieman otsikkoa keskustelun kulkua vastaavaksi.
 
Ei huono diili? Smith manuun on kyllä aika hiton huono diili. Ja todellakin, kuka ihme on Danny Pugh? Eikö meillä ole näitä omankin junnuakatemian tuotteita sen verran tarpeeksi, ettei tarvitsisi enää ottaa mitään ManU-spedejä ER:lle elätettäväksi..?

 
Mitenkähän tästä hyvän diilin saisi?  ???

...jaa, ehkäpä jos LAINATAAN Smithy 10 miljoonalla ensikaudeksi? Joo, se olisi kohtuullisen hyvä diili.

Yleensäkin on aika outoa tehdä pelaajakauppoja kun seuralla ei ole manageria (eikä oikein johtokuntaakaan).
Ainakin ostot ovat hölmöjä, kun ei tiedetä kuinka ne sopivat uuden managerin kuvioihin. Näitä pelaajia kun on viimeaikoina harvemmin saatu myytyä voitolla  :(
NHL-mallinen siirtorulettikaan ei taida olla kyseessä, eli tämä Nalle Puh olisi vain piipahtamassa pari päivää ja siirtyisi sitten kolmanteen seuraan...
 
Danny Boy?
Ei tosiaan sano mitään meikäläisellekään. Vasemman puolen keskikenttäpelaaja eli teoriassa potentiaalinen hankinta. Vaihtoehtoja tarvitaan, eikä voi olla kallispalkkainen poika.
Smithin siirrosta en enää jaksa hiiltyä. Manussa hän nousee maajoukkueen vakiomieheksi ja voittaa muutaman mitalin. Kenties Smith on jonain päivänä Manun kipparikin.
Mutta rahaa olisi hyvä saada enemmän kuin seitsemän milliä.
 
Mikä Smithistä niin hyvän ja arvokkaan pelaajan tekee? Euroopassahan, silloin kun siellä pelattiin, hän kyllä teki maaleja ja taitaa olla että niistä hänet lähinnä muistetaankin. Ilman Smithiä emme olisi CL:n semifinaaleissa pelanneet. Liigassa sen sijaan olimme kuplan puhjettua lähes kokonaan Vidukan varassa. Esim. kaudella 02/03 Smith teki 3 liigamaalia, Viduka 20. Jos Viduka olisi päättyneellä kaudella ollut edelliskauden vireessään (ja jättänyt kortit ottamatta), pelaisimme ensi kaudellakin Valioliigassa.

Smith onnistui kyllä luomaan illuusion siitä että hän on yksi Leedsin faneista. Fanit pystyivät hänen kauttaan ikäänkuin elämään osana joukkuetta. Epäilemättä Smith uskoi itsekin olevansa yksi faneista siihen asti kunnes tuli aika ottaa sanasta miestä.

Tuloksen (maalien määrän) perusteella Smith oli yliarvostettu pelaaja. Pelkkä kova yritys ja työnteko, sekä kannattajille uskottelu lojaaliudesta, joka lopulta oli yhtä tyhjän kanssa, ei vain kerää minun arvostustani. Smith pystyi kyllä inspiroimaan kannattajia, mutta johtajatyyppi hän ei ole. Vaikka olihan kausi vaikea, epätietoisuus siitä onko joukkuetta viikon päästä olemassa varmasti näkyisi kenen tahansa naamasta.

Ei Smith ole Leedsille läheskään saman luokan menetys kuin mitä esim. Kewell oli, siitäkin huolimatta että Kewellin into pelata omalla tasollaan ailahteli paljonkin. Kannattajille ehkä iso menetys, jotka vielä, kaikesta huolimatta, haluavat Smithin omakseen tuntea, mutta ei joukkueelle. Kewellinkin lähdöstä nousi meteli, muttei läheskään samantasoista, koska hän ei missään vaiheessa syöttänyt kannattajille lufc4ever-hevonskeidaa. Kewellin lisäksi Smithiä isompia menetyksiä joukkuekokonaisuuden kannalta kuplan puhkeamisen jälkeen ovat olleet esim. herrat Dacourt, Ferdinand ja Martyn.

Kertokaapa mikä olisi mielestänne oikea kauppahinta Smithistä, sekä perustelut. Eli mitä jää jäljelle kun riisuu sen Mr. Leeds-viitan, jolla ei ole muille joukkueille merkitystä? Itse olin tuumaillut että kaikki yli 6 miljoonan punnan on pelkkää plussaa ja todella hyvin tässä pakkohuutokauppatilanteessa. Tämä nyt toteutumaisillaan oleva kauppa olisi ihan hyvä diili. Samalla saamme yhden 40,000 punnan viikkopalkkaa tienanneen pelaajan pois palkkalistoilta.
 
Parasta Joken mielestä Smithin myynnissä on mahdollisimman korkea hinta ja se että maksamamme viikkopalkka putoaa....

Nalle Puhin (tai mikä Pugh hän nyt onkaan...) käyttämistä osana kauppahintaa en ymmärrä.

Olen junioreilleni useampaan kertaan sanonut, että jalkapallo on (paitsi shakkia) myös arvostelulaji siinä suhteessa kuka valitaan pelaamaan ja millä paikalla.

Aina kun manageri vaihtuu hän tuo mukanaan uusia pelaajia, entiset vakioaloituskokoonpanon heput joutuvat penkille ja päinvastoin. Sopiiko pelaaja managerin pelityyliin ja miellyttääkö pärstä muuten...

Aivan kuin veli pegg0 totesi, siihen asti kun meillä ei ole seuraavan kauden managerista tietoakaan, on turha puhua pelajakaupoista (tai edes pelaajista osana kauppoja). Tai ainakaan en osaa ottaa kantaa niihin.

En nyt toivota Smithylle "kaikkea hyvää" munassa, mutta näen siirron välttämättömänä pahana. Ehkä liika gloria häviää hänen yltään.


 
Joke: agreed.

Luulenpa että Smith sai luotua tapaus Kewellin kaltaisen tilanteen, eli olisi suostunut siirtymään kuin ainoastaan yhteen seuraan. ManU oli kuitenkin ainoa joka pystyi Smithille tarjoamaan hyvät ennakkoasetelmat menestyä ja ainakin pelejä Euroopan kentillä. On mahdollista, että he eivät halunneet maksaa 7 miljoonaa käteistä vaan tarjosivat (kenties "ota tai jätä"-tyyliin) Danny Pughia vaihdossa. Koska Leedsillä ei ole varaa pitää Smithiä, joutui seurajohto taipumaan ManUn vaatimuksiin. Epäilen vahvasti etteikö ManU olisi löytänyt Smithille paljonkin vaihtoehtoja, joten heikkoonkin oljenkorteen oli tartuttava kun sellaista tarjottiin.

Voi olla että jos seurajohto ei olisi hyväksynyt tarjousta, Smith olisi jäänyt Leedsiin ja joutunut etsimään itselleen matalaprofiilisemman seuran, jolloin kyseeseen olisivat saattaneet tulla muut hänestä kiinnostuneita olleet joukkueet, ja tämä olisi saattanut johtaa parhaassa tapauksessa jonkinlaiseen tarjouskilpailuun. Tähän riskinottoon nykyinen boardi ei kuitenkaan halunnut ryhtyä. Tämä voisi olla yksi mahdollinen selitys, muita yhtä hyviä varmasti löytyy.

En usko että kukaan Leedsistä sen kummemmin Pughin kykyjä osasi arvioida, tai hänen soveltuvuuttaan Leedsiin, varsinkaan kun tulevaa manageria ei (kaiketi) vielä tiedetä. Never the less, uskon että Pugh osoittautuu ihan hyväksi pelimieheksi. Aika näyttää. Mielenkiintoista olisi tietää se minkä hintaiseksi hänet on arvioitu, lienee jotain miljoonan luokkaa.
 
Back
Top