Leeds United musiikissa, kirjallisuudessa tai ...

Toi oli uusi tuttavuus, tattis!

Tässä ihan nimikkotavaraa, napsin tän talteen muutama vuosi sitten. Jenkki-Amanda seurusteli toven leedsiläisen Kaiser Chiefs(!)-bändin solistin Ricky Wilsonin kanssa, ei ilman seurauksia...

Amanda Palmer & The Grand Theft Orchestra - Leeds United (live in Budapest)

https://youtu.be/3IB1Nmv_GD8
 
Yle areenassa on norjalainen futissarja Kotikenttä. Huoltajalla on aina joku Leedsin pelipaita. Ja norjalaiseen klassikkokysymykseen Oddvar Brån sauvasta vastaus kuuluu Elland Roadilla.
 
Yle areenassa on norjalainen futissarja Kotikenttä. Huoltajalla on aina joku Leedsin pelipaita. Ja norjalaiseen klassikkokysymykseen Oddvar Brån sauvasta vastaus kuuluu Elland Roadilla.

Oli hyvä sarja katsella yhteen putkeen Areenasta. Ja tosiaan ko. huoltaja "huippu".
 
Norjalaisessa "Kotikenttä" -elokuvasarjassa Kotijoukkueen huoltaja on Leeds-fani.

Mielenkiintoinen sarja
https://areena.yle.fi/1-4399914

Mitä tapahtuu kun ensimmäinen nainen nousee valmentajaksi Norjan pääsarjaan?

"Norjalainen draamasarja Kotikenttä (Heimebane) kertoo Helena Mikkelsenista, joka nousee Norjan ensimmäisenä naisena pääsarjassa pelaavan miesten jalkapallojoukkueen valmentajaksi.

Mikkelsen on valmentanut naisia jo 15 vuoden ajan, mutta juuri ennen kauden alkua hän saa valmennettavakseen mestaruustasolla pelaavan miesten joukkueen, Varg IL:n.

Käsitykset miehiä luotsaavasta naisesta vaihtelevat, mutta yleinen mielipide on, ettei naisesta kerta kaikkiaan ole miesten valmentajaksi. Puoli vuotta ennen #metoo-kampanjaa kuvattu sarja käsittelee mm. urheilun sukupuolirooleja.

Niin pelaajat, kannustusjoukot kuin seurakin suhtautuvat uuteen naisvalmentajaan epäluuloisesti. Mikkelsenin on ansaittava miesten kunnioitus nopeasti, sillä seura voi antaa hänelle potkut milloin tahansa.

Eräs valmennettavista on kotiseuraansa palaava entinen ammattilaispelaaja Michael Ellingsen. Häntä näyttelee John Carew, todellisuudessakin entinen kansainvälisen tason huippupelaaja. Helena Mikkelsenin roolissa nähdään Ane Dahl Torp."
 
Tänään ilmestyneessä tai eilen (29.11.20189 ) päivätyssä  IS Urheilussa (entinen Veikkaja) kerrotaan Bielsasta s. 36 -->
 
Edelleen Leeds kiinnostaa IS Urheilulehteä.

Sivulla 9 Lari Seppinen kirjoittaa "Leeds on täydellinen paikka Halmeelle"

Toki paremmin olisi kirjoittaja voinut taustoittaa, vai milloin lienee kirjoittanut, sillä hän kertoo "...eikä ruotsalaisen Janssonin paluusta ole vielä varmuutta..."

Kuvitutuskuvana on kuva Blades-ottelusta jossa Jansson pelasi täydet minuutit
 
Netflixillä on varsin kiinnostava dokumentti Sunderlandin kaudesta 2017-18. Seurahan vaihtoi sarjatasoja suoralla putkella Valiosta Ykkösliigaan. Leeds-yhteyksiä Simon Grayson managerina (paljon esillä) ja siellä täällä muutamia vanhoja pelureita, mm. Ross McCormack. Meidän viime kauden vierasvoitto 2-0 myös mukana. Hyvin tehty dokkari teemalla "kun mikään ei onnistu" - ei edes pätkän käännöstekstitykset, jotka on valtaosin luokattomat.
 
Käytiin Elland Roadilla. Kaiser Chiefs rokkasi. Erikoinen fiilis kävellä kentällä - vaikkakin muovilevyillä peitetyllä. I Predict A Riot kolahti, sehän soi aina, kun joukkue tulee sisään matsin alussa.
 
Alkaviin kausiin on aina kiimaa - ja parhaassa tapauksissa kiima kantaa keväälle asti. Kattelin Do You Want To Win -dokkarin ja siinä mentiin ns. päätyyn asti doubledeckerillä juhlakulkueessa. Monet teistä on jo ehkä nähneetkin tän Wilko-aiheisen mainion pläjäyksen Amazon Primella. Samojen tekijöiden uus viime kautta kuvaava 6-osainen Take Us Home täytyis myös tiirailla, lienee tänään tarjolla?
 
Siellä näkyy uusi sarja olevan jo tyrkyllä. Pitänee ottaa koekatselujakso...
 
Back
Top